Storleksguide

BhPia startade 2007 och vårt motto har alltid varit att våra kunder ska handla underkläder i hög kvalitet i RÄTT storlek. Vi tycker att det är meningslöst att använda måttband eftersom olika BH är olika tajta och kuporna kan variera i volym mellan olika märken osv. Den vanliga tabellen som finns hos många försäljare hittar ni inte hos oss. Vi kan våra märken och hjälper gärna med tips och råd vid Ditt BH-köp. Finns det redan en BH-storlek att utgå från är den superlätt, beskriv problemet så löser vi det. Läs gärna igenom våra råd nedan, trevlig läsning!

Jag har valt att ta bort den vanliga köpknappen i min webshop, jag sticker ut hakan i näthandelns djungel och säger att en BH måste provas ut för att Du som kund ska bli nöjd med Ditt köp. Jag har full förståelse för att mina kunder enkelt vill klicka hem produkter för att testa men eftersom jag driver en liten personlig butik är det inte ekonomiskt försvarbart för mig att beställa hem varor som inte finns i eget lager för att sedan byta till en annan storlek, eller i värsta fall, enbart få varan i retur. 

Kunder som provar i min fysiska butik returnerar väldigt sällan en BH och är alltid nöjdare än en webshopskund som inte fått hjälp av ett BH-proffs. Jag vill ha nöjda kunder och alltid ge personlig service, därför kan Du maila mig om Du ser en produkt Du vill köpa och vi kan ha en dialog om vilken storlek som passar just Dig. Beställningen faktureras manuellt via mig och betalning sker i förskott direkt till Bg eller via Swish. Personligt, enkelt och garanterat mindre returer vilket leder till nöjdare kunder! 

 

Vilken modell ska Jag välja?

När du skall köpa underkläder ska Du tänka på några saker så Du bygger upp Din underklädesgarderob på bästa sätt. Precis som Du använder olika skor till olika plagg så använder du en BH likadant. Högklackat på festen är inte samma sak som joggingskorna på löpbandet.

Fundera på vad du vill att Din nya BH skall fungera till, är svaret ”gymmet” skall Du förstås satsa på en stabil Sport-BH men den kommer inte vara snygg under Din fina klänning. Rätt BH till rätt ändamål!

Vi på BhPia rekommenderar att Du satsar på underkläder som du använder till det Du gör mest i första hand. Det finns ingen anledning att använda fel modell till fel tillfälle för att den är en gång passade. Prova ut rätt storlek och ändra den om Din kropp ändras. Är Din BH sliten eller i fel storlek, köp en ny som fungerar bättre så blir Du gladare!

Släta BH utan sömmar passar bra under figurnära kläder, t.ex Deco, Rebecca eller Bijou.

Urringade snyggingar med mycket pusheffekt passar förstås fint till v- och urringade plagg där Du vill visa lite mer klyfta. Glöm inte att en ovadderad BH mycket väl kan ge samma effekt som en vadderad. Deco är ett ypperligt exempel på detta. Mycket fyllning hittar Du t.ex i Full Effect från Wonderbra.

Vill Du känna Dig extra vacker väljer Du en variant som Du tycker är snygg, kanske med lite extra spets? Susanna från Fantasie är ett mycket vackert exempel på en exklusiv BH som ger mycket stöd för boobisarna vardag som fest. Rapture Halvkupa från Freya ger Dig två liljekullar som ger Dig en balkong till byst, snyggt under lite fyrkantiga ringningar.

Har Du inte en BH i lådan utan axelband kanske Du låter bli att köpa vissa plagg pga av det, Ultimate Strapless från Wonderbra får Dig att tänka om!

Skall Du amma krävs förstås något helt annat, en BH med kupor som lätt kan knäppas upp och stängas igen gör amningen lättare och Du kan tänka på annat än rymmande boobisar.

Välj modeller med omsorg och tveka inte att fråga oss om råd, vi finns för Dig!

Storleksnyckel

Vi på BhPia skriver samma storlek i våra beskrivningar som tillverkaren angett men för att förtydliga detta vill vi visa skillnaden mellan ”UK” och ”EU”. De flesta av våra leverantörer använder sig av engelska storlekar men om Du är osäker på vilken storlek Du skall köpa är Du välkommen att fråga oss! A till D-kupa beskrivs på samma sätt. Vi skriver alltid EU-omkrets (t.ex 75) och UK-kupa (t.ex DD). Vill Du beställa 75DD väljer Du med andra ord 75DD/E där DD är den engelska storleken och E den europeiska.

OBS! Några av våra märken har valt att översätta den engelska storleken till europeisk vilket kan bli förvirrande under tiden då dubbla storlekar skrivs ut, t.ex kan det stå EU75FF och UK34FF på t.ex en BH från Freya, vid nästa leverans står det EU75H och UK34FF. Det är samma storlek som anges, vi kommer fortsätta skriva engelska och europeiska storlekar för att minska risken för missföstånd. 75FF/H är alltså en UK75FF och en EU75H.

Osäker? Kolla på "UK", självklart kontaktar Du oss om Du blir fundersam!

 

Kupa EU/Sverige

Kupa UK/Storbrittanien

E

DD

F

E

G

F

H

FF

I

G

J

GG

K

H

L

HH

M

J

N

JJ

O

K

 

 

Omkrets EU/Sverige

Omkrets UK/Storbrittanien

60

28

65

30

70

32

75

34

80

36

85

38

90

40

95

42

100

44

105

46

 

Felsök

 För att Din BH ska sitta perfekt gäller det förstås att prova den och känna efter hur den sitter.

Skulle det vara så att Du behöver byta till en annan storlek eller modell vill vi gärna att Du kontaktar oss och beskriver problemet, då kan vi tipsa om vilka ändringar som skall göras.

Du har alltid 14 dagars retur- och ångerrätt hos BhPia.

Se användarvillkor för ytterligare info.

 

Omkrets:

Omkretsen är a och o för att Din BH ska ge Dig det stöd Du behöver. Den skall sitta så pass tajt att den inte rör sig när Du gör det. Testa att sträcka upp armarna i luften, åker omkretsen upp är den för stor. Gå ner en omkrets för bättre stöd. Omkretsen skall knäppas på yttersta hyskan när Din BH är ny, den kommer att töjas vid användning och då finns det möjlighet att knäppa in den för att den fortfarande skall sitta tajt. Vid tvätt krymper fibrerna igen, precis som Dina byxor.

Omkretsen skall lyfta Din byst underifrån och sitta rakt runt kroppen, om den är för stor glider den upp i ryggen och Din bysts vikt läggs på axlarna i stället. Har Du köpt en FÖR tajt omkrets finns alternativet att sätta en förlängare i ryggen som sedan kan tas bort när BHn töjt sig och Du kan knäppa på yttersta hakarna igen. Hur bred omkretsen är beror på vilken storlek BHn har, ofta blir omkretsen bredare när kupstorleken ändras. Undvik att snurra omkretsen runt när Du tar på Dig Din BH, då slits både fibrerna och byglarna onödigt mycket. Häll i brösten i kuporna och skaka dem eller lyft dem tillrätta. Gå aldrig upp i omkrets för att få mindre änglavingar på ryggen, då försvinner stödet i omkretsen. Välj hellre ett formande linne för att trolla bort dem.

Byglar:

Vi på BhPia anser att byglar inte skaver när de sitter rätt, tyvärr sitter de ofta fel vilket gör att många tror att de inte kan använda BH med bygel. Byglarna ska sitta där brösten börjar, ofta längre bak än man kan tro. Ett tips är att känna på Dina bröst, där bröstet övergår från mjukt till hårdare, det är där bygeln skall sitta. En bygel som sitter rakt in i bysten tyder på en för liten kupa, har kunden dessutom en stor omkrets rör sig bygeln och skavet är ett faktum.  Är kupstorleken för stor går bygeln längre upp i armhålan och kan även där ge upphov till skav. Olika modeller har olika höga byglar, testa Dig fram för att se vilka som passar Dig bäst. En BH med höga byglar mellan kuporna är bra för en riktigt tung byst. Bygeln skall sluta runt Dina boobisar, inte ligga utanpå. När Du tar på Dig Din BH skall du hälla i bysten och se till att byglarna varken sitter för långt ner under brösten eller för högt upp. Byglarna skall sluta tätt intill, ligger de utanpå är kupan för liten eller så är omkretsen för stor och kan inte hålla åt tillräckligt.

Byglarna får inte peka utåt mellan boobisarna men det kan ibland vara svårt att få dem att ligga helt tätt emot om kunden har en väldigt fyllig och tät byst.

Byglar formar sig lite grann vid användning men inte mycket. Skaver de trots att Du följt konstens alla regler rekommenderar vi att Du testar en annan modell.

Kupa:

Vilken kupmodell Du väljer beror förstås på vad Du skall använda Din BH till. Olika modeller formar bysten olika och det är bra att ha några olika att välja på så har en god grund till Dina kläder oavsett vad dagen har att erbjuda.

Det som gäller alla modeller är att de ska vara rätt för just Din byst. Titta inte på modeller som inte finns i Din storlek, då kommer resultatet aldrig att bli bra. Låter självklart eller hur?

Ingen BH passar alla, vi är olika. En bred byst är inte likadan som en liten smal och det är därför vi säljer olika märken som är anpassade till olika storlekar.

En kupa ska ALDRIG skära in i bysten, då måste man gå upp en kupstorlek.

En hård formpressad kupa ska ALLTID ha lite marginal mellan BH och byst för att tröjan inte skall trycka in den hårda kupan i bröstet och skapa den berömda bubblan ovanför.

Alla kupor ska sluta kring hela bröstet, inte sluta mitt på där den figurnära klänningen trycker till som mest. Även halvkupor ska sluta så pass högt upp på boobisarna att inga bubblor uppstår.

Bubblor i armhålan kan tyda på för liten kupa men prova alltid med tröja för att se om de syns eller inte. En BH skall självfallet sitta snyggt även utan kläder men för att kunna avgöra hur den ser ut under kläderna du skall använda krävs förstås att Du prova underkläderna till dem.

Kupor som är lätt vadderade med sömmar formar sig mycket vid användning, bra att veta att Din BH kommer sitta ännu bättre efter att Du använt den och inte tvärtom!

 

Axelband:

 Axelbanden skall aldrig lyfta Din byst, det är omkretsens uppgift. Banden skall hålla upp kuporna på Din BH men om omkretsen är för lös läggs hela Din bysts vikt på axlarna eftersom Du då valt att ”hänga” upp dem. Har Du problem med att de vill glida ner kan även detta beror på att storleken på omkretsen egentligen är gjord för en kvinna som är bredare än Du vilket gör att banden hamnar längre ut på axeln än nödvändigt. Testa även att dra åt dem lite hårdare, hur tajt man vill ha dem är en smaksak men återigen, det är omkretsen som skall lyfta Din byst, inte axelbanden.

Det finns modeller där banden går ihop lite mer i ryggen, t.ex Esme.

Det finns även tillbehör såsom siliconaxelvaddar, band och kryss som är utmärkta att använda när man vill trolla med den BH man redan har. Bredden på banden varierar beroende på storlek, en tyngre byst behöver bredare band men de måste inte vara fem centimeter breda för att fungera.

Är omkretsen rätt skär inte banden in i axlarna och Du avlastar dem på rätt sätt.

 

Storleksnyckeln

Inte nog med att man ska välja rätt storlek, det är en fördel om kunden förstår hur de fungerar. Tabellen nedan visar hur storlekarna fungerar. För att lätt klura ut vilken kupa det blir om du går upp i omkrets t.ex. Enkelt förklarat så avgör omkretsen hur stor kupan är. 75D är mindre än 80D.

Är 75D för tajt runt men lagom i kupan, gå upp till 80 i omkrets och backa en kupa till 80C för att bibehålla samma volym i kupan. Tvärtom, 75D är för stor runt, gå ner till 70 och välj 70DD för att behålla samma kupstorlek. Är 75D både för tajt och lite för liten i kupan, välj 80D, då blir den en omkrets större och kupvolymen ökar.

Ex: Vi tar storlek 80F som är markerad. Är den för stor i kupan, gå upp ett steg i tabellen, för liten i kupan, gå ner ett steg. Är den för tajt, gå ett steg till höger, för stor ett steg till vänster.

Observera att olika modeller tillverkas i olika storlekar. Vi anger tillverkarens storlekar och översätter dem inte från engelska till europeiska.

 

60

65

70

75

80

85

90

95

100

105

A

 

 

70C

75B

80A

 

 

 

 

 

B

60E

65DD

70D

75C

80B

85A

 

 

 

 

C

60F

65E

70DD

75D

80C

85B

 

 

 

 

D

60FF

65F

70E

75DD

80D

85C

90B

95A

 

 

DD/E

60G

65FF

70F

75E

80DD

85D

90C

95B

 

 

E/F

60GG

65G

70FF

75F

80E

85DD

90D

95C

100B

 

F/G

60H

65GG

70G

75FF

80F

85E

90DD

95D

100C

105B

FF/H

60HH

65H

70GG

75G

80FF

85F

90E

95DD

100D

105C

G/I

60J

65HH

70H

75GG

80G

85FF

90F

95E

100DD

105D

GG/J

60JJ

65J

70HH

75H

80GG

85G

90FF

95F

100E

105DD

H/K

60K

65JJ

70J

75HH

80H

85GG

90G

95FF

100F

105E

HH/L

 

65K

70JJ

75J

80HH

85H

90GG

95G

100FF

105F

J/M

 

 

70K

75JJ

80J

85HH

90H

95GG

100G

105FF

JJ/N

 

 

 

75K

80JJ

85J

90HH

95H

100GG

105G

K/O

 

 

 

 

80K

85JJ

90J

95HH

100H

105GG

 

Tvättråd


Hur länge Dina underkläder håller sig fräscha beror på hur Du behandlar dem. Vi ger ingen garanti på hur länge ett plagg ska hålla men om Du följer våra råd kommer Ni tillbringa lång tid tillsammans. Skulle det vara ett fabrikationsfel på en produkt är Du förstås välkommen att höra av Dig till oss även när plagget är använt. Det är sällan det händer men om olyckan är framme, maila oss! Observera att det är maskintvätt försvårar en ev reklamation då våra leverantörer inte rekommenderar tvätt i maskin.

Undvik att använda samma BH flera dagar i rad, låt den vila mellan varven och använd några olika till vardags. Hur ofta Du behöver tvätta den beror på självklart på vad Du använt den till.
Många av våra kunder köper BH i par, då vet de att de inte favoriserar en av dem vilket leder till ökat slitage.

Knäpp inte Din BH på magen och vrid runt, då skadas både fibrerna i tyget och byglarna deformeras.

Kan Du inte knäppa BHn direkt på ryggen så testa följande:
Knäpp den hellre lite längre ner på ryggen, baktill ovanför rumpan. Håll tummen på hyskan och pekfingret på haken Du ska knäppa den i och häll i boobisarna i kupan. Dra sedan BHn försiktigt uppåt och trä in armarna i axelbanden och skaka tillrätta. Då drar Du minimalt i BHn och den lever längre.

Handtvätt rekommenderas till BH med gelé, korsetter och när kupan innehåller byglar, t.ex Ultimate Strapless från Wonderbra. Visst fungerar det att blötlägga på klassiskt vis men om Du vill tvätta i maskin är det inga problem om Du använder en tvättpåse är avsedd för bygel-BH. Den har i sin tur två kanaler med insydda byglar som tar vikten från de andra kläderna i tvättmaskinen. De vanliga påsarna skyddar maskinen men tyvärr är risken stor att byglarna deformeras och i värsta fal går av eller trycks ut ur sina kanaler. Tilläggas bör är att BhPia inte ersätter skador som kan uppkomma vidd tvätt.

Vräng Din BH, den är smutsigast på insidan och knäpp hakarna innan Du lägger den i tvättpåsen. Använd ett skonsamt program med låg temperatur och undvik för hög centrifugering. Skulle det mot förmodan vara så att produkten skadas eller skadar maskinen kan vi tyvärr inte ta något ansvar för detta.

Låt inte tvätten ligga kvar i maskinen, häng upp den så snabbt som möjligt. Dra gärna försiktigt i BHn och forma den innan Du hänger den på tork, använd inte torkskåp eller torktumlare.

Använd ett miljövänligt kulörtvättmedel, gärna flytande för att undvika att tvättmedelsrester fastnar i tyget. Använd aldrig vittvättmedel till vita underkläder, de är färgade vita och blekmedlet bleker bort den vita färgen vilket gör att plagget gulnar snabbare.

Sköljmedel används varken till underkläder eller andra plagg som är gjorda i microfiber. 
Sköljmedlet förstör elasticiteten i tyget täpper till porerna vilket gör att andningsförmågan försämras väsentligt. Köp ett tvättmedel som doftar gott i stället! Är Du känslig köper Du förstås ett parfymfritt tvättmedel.

Ta hand om varandra, Din BH skall finns för Dig lång tid men är trots allt ett plagg som slits. Arbetsskor skall bytas en gång om året pga slitage, en BH används ofta fler timmar än Dina skor. 

Lycka till!

Självklart finns Vi för Dig om Du behöver tips och råd!

Kontakta oss direkt om Du är osäker!

Klicka här för att komma till frågeformuläret!